Min profilbild

Finlasagne med spenat och pesto

Efter år av finslipande på den perfekta lasagnen så är det med glädje jag kan presenterar finlasagnen. Egentligen är det en helt vanlig lasagne fast det är detaljerna som gör det. Börja med att smälta smör i stekpannan och en lite större mängd i en kastrull. Hacka vitlök och fräs tillsammans med blandfärs. Se till att färsen inte blir som klumpar och häll sedan på två burkar krossade tomater, en köttbuljongstärning, timjan, basilika, oregano och lökpulver. Ta av värmen från plattan och låt bolognaisen stå och vila. Häll i mjöl och blanda med smöret i kastrullen (kan hända man behöver reda den extra senare om man inte gjort lasagne hundra gånger innan) och häll sedan i ett paket grädde och hälften så mycket vatten. När såsen tjocknat (som den gör när den överstiger 60 grader eftersom proteiner koagulerar då) så häller man i ca 150g valfri riven ost (gouda), brukar ha 4/5 paket i såsen och resten ovanpå lasagnen. Nu är såsarna klara och det är dags att bygga lasagnen. Ta fram en stor back och häll lite sås på botten (så att inte understa lagret bränner fast) och börja varva plattor med bolognaise, ca tre lager brukar det bli. Sedan gör man ett lager till med hackad spenat och lite bechamelsås (annars blir spenaten torr och tråkig). När sista lagret plattor är på plats så häller man resten av såsen över härligheten och det som kvarstår av den rivna osten. In i ugnen på MAX 175 (tar lite längre tid, ca en halv timme, men varför förstöra nått man lagt så mycket tid på). Resultatet blir en otroligt krämig och väl smakande lasagne. Servera med några klickar pesto och olivolja. Om man vill kan man ha soltorkade tomater i spenat-lagret också.

Finlasagne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0